Papun kans käytiin taas tokottelemassa. Tällä kertaa kaiffarina oli Niilo-nahka ja Kaisa. Ilma oli sellanen että ulkona ei oo muita ku koiran ulkoiluttajia ja mäkin olin ihan jäässä kun lähdin kotiin päin ajeleen.

Ensimmäisenä otettiin paikalla istumista. Alkuun palkkasin lyhyellä ajalla, lopulta olin hetken aikaa piilossakin. Papu istui hyvin, heilutti kyllä kovasti häntää kun Kaisa kävi Niiloa palkkaamassa, mutta pysyi silti. Treenattiin myös paikallakäännöstä oikealle, parin askeleen siirtymisiä oikeelle ja peruuttamisia. Oikeelle siirtymisissä täytyy ite miettiä mitenkä siirryn. Jos siirryn sivuttain, ei Papu oikeen hiffaa lähtiä mukaan, mut jos käännyn niin että oma rintamasuuntaki hieman kääntyy, saan Papun mukaan. Perusasennot oli "hieman" puutteellisa, liekö johtunu märästä maasta? Peruuttamista ollaan harjoteltu kotona seinän vieressä kun Papu peruuttaa poispäin minusta. Ilman seinätukea tekee saman edelleenkin.

Tunnistusnoudon alkeita ollaan otettu kotonakin ja nyt saatiin hommaan jatkoa. Kotona ollan haettu vain sitä omaa kapulaa jonka oon piilottanu Papun nähden pihalla lehtien alle. Hyvin on löytynyt, mut en ole ollu varma hakeeko koira mun hajuista kapulaa vai pelkkää kapulaa. Ja kun en halua tehdä samaa virhettä kuin aikoinaan Putin kanssa että koira lähti salamana kapuloiden luo ja keräs niin paljon kuin suuhun sai sopimaan. Nyt häiriötekijäksi otettiin kapulakasa ja oman kapulan hakua aloitettiin perin metrin päästä tuosta kasasta. Kovasti Papua kiinnosti kasa ja mietittiinkin mitä tehdä jos koira menee kasalle ja mitä jos se ottaa sieltä jonkun. Päätin että en kiellä ettei se pehmona uskalla tehdä enään mitään. Oma kapula haettiin joka kerta eikä kasan luona käynyt edes. Oma kapula oli lähimmillään metrin päässä noista puhtaista kapuloista. Kotona ollaan harjoiteltu omana liikkeenä sitä että käännyn koiran vierellä ilman että koira kääntyy mukaan. Vielä palkkaan suht lyhyestä ajasta.

Lopuksi vielä ruutuun menoa. Matka oli koemittainen. Ensimmäinen harjoitus tehtiin niin että Katri vei palkkapurkin ruutuun. Koira lähti kuin nato-ohjus, pysäyttämistä ei kannata näemmä tehdä jos ruudussa on jotain noudettavaa. Toinen harjoitus tehtiin niin että Katri kävi muka viemässä ruutuun ja kun annoin pysäytyskäskyn Katri heitti purkin Papulle. Tää onnistu hyvin, tosin koira kuitenkin katseellaan haki purkkia ruudusta. Lopuksi vielä ekan toisto ja juoksin avaamaan purkin koiralle ruutuun.

Tästä treenikerrasta jäi tosi hyvä ja onnistunut mieli. Tänään on harkkakisa joten saa vähän kokonaiskatsastusta missä mennään kisojen kannalta.

Perjantaiaamun tunnari: Otetiin pihalla kapulakasa mukaan ja aloitettiin helpoimmasta. Heti ekalla noudolla Papu kävi haistelemassa kasaa mutta ei ottanut mitään vaan lähti etsimään omaa. JEE!! Viimeinen suoritus tehtiin niin että oma kapula oli parinkmmenen sentin päässä kasasta, koira haistelelmalla haki oman. Hienompi homma, ehkä tästä jotain tulee Banane01.gif