Joulu on se aika vuodesta kun lapset saa käyttäytymään uhkailemalla että jää pian ilman lahjoja eli aina vähenee joulupukin satsista yksi paketti kun ei osata käyttäytyä. Aikamoinen oiski se lahjamäärä jos ei paketit siitä yhtään vähenis. Posti on kantanu lelulehtiä jo kuukauden päivät ja niiden perusteella olisi helpompi kertoa mitä lahjaksi ei haluta. Eli ei siis mitään rajaa lelujen määrässä. Mutta jos vanhemmat pääsee vaikuttamaan toivelistaan nii aika moni toive viivataan yli. Ei se lahjojen määrä vaan laatu. Molemmat lapset tulee saamaan ne eniten toivotut, niistä joista on jo kesästä asti puhuttu ja kaupassa ihailtu. Luultavasti ne on ne tärkeimmät. Joitain erityistoiveita olen jo pyydettäessä tontuille esittänytkin. Toivonkin että mitään lyhytaikasta iloa tuottavia ei hankita vaan mieluiten kestäviä. Ja jotta joulurauha säilyisi myös aaton jälkeen niin pattereilla toimivat ja äänekkäät ei kuulu siihen.

Kumma että äidin kirjoittama lahjalista on hiukan erillainen kuin lasten itsekirjoittama? Kalle on mestari kuluttamaan housuja, collegehousuja ja pitkiä kalsareita. Koko 120cm. Helkan vaatekaapissa on ihan kiitettävästi vaatteita, pehmeisiin paketteihin voisi kääriytyä vaikka jotkin sukkahousut kokoa 98-104cm. Muutoin neiti rakastaa kaikkea kaunista: prinsessajuttuja, keijut, balleriinat, korut ja kimaltelevat, yleisestikin kaikki vaaleanpunainen. Kallen kiinnostuksen kohteita on edelleen traktorit ja myös dinosaurukset. Muita mielenkiintoisia on erillaiset tehtäväkirjat (varsinkin ne joissa harjoitellaan kirjaimia, niitä oli tiimareissa mutta myös pisteestäpisteeseen jutut), Ferguun työkoneita (vinkkiä saa googlettamalla sanan bruder-lelut) ja legot. Joitain yksittäisiä lahjatoiveita molemmille voi kysellä tarkemmin.

Tänään kävimme shoppailemassa zeppeliinissä, lähinnä vaatepuolta tuleviin seurakunnan joulujuhlaan. Huomenna on vuorossa perinteiset naistenmessut liikuntahallilla josta toiveena on päästä talokaupoille. Nimittäin piparkakkutalokaupoille. Lasten kanssa leivottiin pullaa aidosta maidosta ja voin kertoa että hyvin taiteellisen näköiset luomukset tuli uunista ulos. Jouluvalot meni uusiksi useampi kun viidestä kolme ei suostunut toimimaan ja kaikki vielä sellaisia joihin ei lamppuja voi vaihtaa. Seuraavien valojen ostossa olen tarkempi tän asian suhteen.

Joulukalentereiden avaamista lasketaan päivissä joten siihenkin saisi olla kalenteri. Viikon päästä lennän maamme pääkaupunkiin jouluostoksille ja perinteiseen messarin näyttelyyn. Tällä kertaa ilman koiria ja työn merkeissä eli sihteerinhommia. Mukava irtiotto arjesta. Itsenäisyyspäivän jälkeen selviääki taas työkuviot.