Aamulla koukkasin Pattijoen kautta hakemaan Helenan kyytiin. Hellun kans kierrettiin aikoinaan kisoja yhdessä Piukun ja Jutan kera, nykyään Hellu on huoleton koiraton joten kisat nosti varmasti vähän kuumetta. Natsalla siis karautettiin Kokkolaan Reinomies takapenkillä.

Eka rata oli perusrata ja se olikin kivan suoraviivainen. Reiskalla oli auhtia ja tekemisen meininkiä jopa pujottelu sujui hyvin ilman huitomisia. Toiseksi viimeisen hypyn jälkeen nokka painui jostain syystä maahan ja haisteltavat jäljet menivät ohi viimeisen hypyn. Tästä siis kielto. Ehkä itsekkin jo vähän löysäilin hyvin sujuneen radan päätteeksi, enkä tosiaan uskonut että koira voi tulla ohi viimeisen hypyn. Sitä nollaa taas tarjottiin meille ihan avoimesti... Tällä vitosella irtosi voitto, ihanneaikakin alittui -4.27 sekunttia.

Toinen rata oli hyppyrata. Rataantutustumisen jälkeen totesin että hyvä jos maaliin asti selvitään. Sellaista koukeroa ja mutkittelua (hyvä asenne jo ennen radalle menoa). Toisena esteenä oli putki jonne piti mennä kauimmaisesta päästä. Jätin Reiskan lähtöön niin että hypyn siiveke peitti väärän pään ja tarkoitus oli että pyöräytän koiran edestäni putkeen, jostain kumman syystä Repekka vähän oikasi eli sujahti selkäni takaa mutta meni kuin menikin oikeaan päähän. Itselläni meni hetki tajuta mitä tapahtui ja sitten oltiinkin hieman myöhässä jatkosuunnitteluista. 4. ja 5- esteiden väliin piti tehdä valssi ja kun se tuli myöhässä niin koira ehti hypyn ohitse. Ilmeisesti sitten kutoshypyn rima tipahti. Ennen pujottelua olevaan putkeen ohjasin vähän huolimattomasti kun piti itse ehtiä ohjaamaan pujottelun aloitus. Reiska tuli putkesta kesken pois jolloin jouduin sen viemään uudestaan ja sitten oltiin taas myöhässä jotenka virhe pujottelun aloituksesta. Maaliin tultaessa olin varma että suoritus oli hylätty kun rata oli sellasita säheltämistä. Tulos oli kuitenkin 20 virhepojoa ja yliaikaa +10.10 sekunttia. Midiluokassa voittaja sai kymmenen virhettä, Reiskan ollessa toinen ja samalla viimeinen tuloksen saanut.

Seurattiin vielä kakkosluokat ennen kotiin ajelua. Kakkosissa radoilla oli monta kivaa pätkää joita vois kokeilla treeneissä. Jouni soitti ja kertoi että Plättä oli suorittanut jälleen ajopätkiä. Tällä kertaa pupu oli eksyttänyt pikkukoiran tielle. Eilen ajo oli katkennut ojille. Huomenna alkaa linnunpyynti joten jokohan Papukin pääsee töihin?

873730.jpgKoirasohvaan voi maastoutua