Ei meillä kyllä kukaan kuku, mut tänne ei vaan ole ehtinyt eikä joutanut kirjoitteleen. Tosin nekin aiheet mistä oon aikonu koko kansalle kertoa on ollu loppujen lopuksi tosi tylsiä joten töllöttimen uutisisaki on enempi asiaa ku meidän touhuissa. Koirat ja lapset saavat ulkoilla niin paljon kuin päivässä tunteja riittää. Jälkimmäisille ei vain tunnu riittävän mikään. Plättä oli haravoinnin aikaan sitä mieltä että olis aika päästä jo omaan petiin nukkumaan ettei tarvis lehtikasoissa torkkua.

1243175034_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikki liikenevä aika on mennyt ulkohommissa. Miten hauskaa se onkaan värkätä tuolla pihalla kun talvi on veetty lonkkaa. Lähes jokaiseen pihapuuhun meillä valmistu pönttö. Päätin että pihalle kertyvistä trukkilavoille on tehtävä jotain ja niinpä niistä nakuteltiin kesäasuntoja pihan linnuille. Tosin en ymmärrä onko vika laudoissa, nauloissa vai työkaluissa että osasta tuli niin rumia että ne kelpaa varmaan vain sokeille linnuille. No, ainakin pariin on kirjosieppopariskunta muuttanut vuokralle.

1243173086_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sponsored by acana.

Tänään valmistu pikapikaa ipanoiden kesähitti: hiekkalaatikko! Siellä on jopa hiekkaa mitä tonkia. Kyllä on kuulkaa yks kaivurimies enempi ku iloinen. Tuossa meidän lähi metässä on uusittu vesijohtoa ja Kallen kans ollaan käyty iltasin ihailemassa kaivureita ja traktoria. Kallea jänksätti niin kovasti kun nostin telan päälle seisomaan kuvausta varten.

1243174783_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Agilityn alkeiskurssikin alkoi jota olen vetämässä vaikka omat koiratkin ois kurssin tarpeessa. Papu ja Plättä pääsi kentälle mukaan ja hallittavuustestin jälkeen Tiinan kans vähän treenattiin omiammekin. Jälleen oli päässyt unohtumaan että Plättä on toiminnan koira, esteet mennään eikä meinata ja mieluummin täysillä. Tän koiran kans täytyy keskittyä siihen että esteisiin vain osutaan ohjauksella. Papusta sitte oon hirmu ylpee. Se suoritti 3 (siis kolme!) peräkkäistä hyppyä joista yksi oli 90-asteen kulmassa muihin. Huima suoritus pöhköltä koiralta. Samoin 6 kepin pujottelu onnitui kädellä ohjaten ilman että meni herneet väärään kanavaan. No, Plättä jatkaa treenausta kesän ohjatussa ryhmässä ja Paapuli pääsee kentälle opetteleen esteitä sitten joskus taas.

Oulun erämessuillakin tuli käytyä ja tuntuu että kerta toisensa jälkeen niiden tarjonta menee huonompaan suuntaan vaikka alue laajenee. Kalle sai messuilta omat vihreet kuulimet (=kuulosuojaimet) joten kesällä pääsee mukaan tracktor pullinkiin.