Meidän perheessä kesälomat ajoittuu jälleen tuonne syksyyn joten varsinaisia lomareissuja tuskin tehdään. Niinpä tehtiin hellepäivän matka Kälviälle Toivosen eläinpuistoon jossa on myös vanhoja traktoreita ja koneita. Kallelle on monena iltana luettu Mauri Kunnaksen koiramäki-kirjaa jossa selvitetään vanhan ajan tekemisiä, tuon kirjan ansiosta oli helppo selvittää vanhoja tavaroita ja niiden käyttötarkoituksia.

Alueella oli vedettäviä menopelejä jokaiseen makuun, tosin Helka ja Kalle suorastaan juoksivat häkiltä toiselle vaikka yritettiin kuinka sanoa että meillä on koko päivä aikaa.

Eläinpuistossa on parisataa kotieläintä joista suurintaosaa pääsee silittelemään ja rapsuttelemaan. Helka odotti eniten pupuja mutta uskalsi silittää lehmää ja poniakin. Helteen takia osa eläimistä vain makoilivat. Kotieläinten lisäksi siellä oli kasvamassa neljä oravanpoikasta joiden emo oli joutunut kissan suuhun. Oravat kuulemma vapautetaan takaisin luontoon kunhan tuttipulloaika on ohitse.

Kallen suosikki oli kissanpennut ja tietysti ne vanhat traktorit joita olikin paljon. Alueella on myös erillaisia vanhoja rakennuksia joissa entisajan tavaroita, mm kyläkoulu, meijeri, kauppa, leipomo, puusepäntehdas, erämuseo yms.

Lisäksi leikkialueella on erilaisia keinuja ja kiipeilytelineitä sekä vanha Tanskalainen kalastusalus.

Hyvin siellä saa ajankulumaan, välillä voi käydä kahvilla ja vaikka ostoksilla lahjatavaramyymälässä. Tätä paikkaa voin suositella muillekin lapsiperheille.