Helkalla oli aamulla aika ihotautipolille, samalla piti tehdä prick-allergiatesti, mutta käsivarsien iho oli sen verran kuiva ja huonossa kunnossa ettei sitä voitu luotettavasti tehdä. Niinpä se sitten tehtiin verestä jonka tulokset saadaan 14.10. Tuo ihotesti ois kuulemma ollut tarkempi koska siinä voidaan testata juuri ne aineet joita epäillään. No, uus aika saatiin tammikuulle jonne pyritään saada käsivarret testi kuntoon. Muutoin ei mitään uutta, maitoaltistusta pitäisi tehdä säännöllisesti eli pieniä määriä esimerkiksi juustoa, viiliä ja jugurttia jotka ovat "käsiteltyä maitoa". Toki tavallista maitoakin voipi antaa mutta siinä reagointi oireet voi olla voimakkaammat.

Ja jotta päivässä ois jotain jännitystä niin aamulla oli merkkejä talvesta. Revonlahdella oli sentin kerros sohjoa tiellä ja kaikki ajoivat hitaasti. Kempeleen kohdalla lämpömittarin asteet tipahti nollaan. Moottoritiellä ennen Oulua liikenne pysähtyi täysin, liekö Kajaanintien risteyksessä ollut kolari? Annetusta lääkäriajasta myöhästyttiin 3 minuuttia vaikka matkaan oli varattu hyvin aikaa...

Vanhin kummilapseni pääsi viime lauantaina ripille joten saimme vieraaksi Helkan kummitätin Lahdesta joka myös Millan kummi. Tuon vierailun myötä Helka oppi sanomaan Katja. Oli niin lysti nähdä pitkästä aikaa, vanha ei vaan jaksa valvoa vaikka seura juhlissa oli mitä parhainta.

Puurossa oli liian pieni voisilmä...

Syyshommiin kuuluu myös viljan puinti jota odotettiin kuin kuuta nousevaa. Niinpä kun puimuri pellolle saapui oli meidän katras pellon laidalla valvomassa työtä.

Ja kun muut on ulkona niin hiiret hyppii pöydällä, meidän tapauksessa beagle istuu sohvalla. Pullalla on opit hiukan karissut mielestä vanhoina päivinä.

Ja tämän opasteen mukaan meille löytää: