20.5. agilityä

Agilityn alkeiskurssille pyrkiville pidettiin hallittavuustesti jonka jälkeen Tiinan kans vähän treenattiin. Mulla oli mukana karvanuoriso eli Plättä ja Papu. Papusta olin oikeen ylpeä! Kolme peräkkäistä hyppyä onnistu loistavasti ja pujottelussakaan (6 keppiä) ei vetänyt herneitä kirsuun. Huippu hienosti tollolle koiralle. Plätällä puolestaan oli kaasu jumissa. Luvan kun anto niin esteet suoritettiin miten ne nyt kohalle sattu, jalat vei ja korvat lepatti. Pujottelussa tuo pikkukoira on niin nopee etten mukana pysy ja senpä takia tulee virheitä ku töttöröin eessä. Pitäs treenata homma itsenäiseksi, luulisin olevan koiralle helppo homma, ohjaajalle ei.

27.5.Kenttäkauden ekat agitreenit

Pitkän harkinnan jälkeen Plättä ilmoitettiin mukaan kesän harjoitteluryhmään. Hyvä vaan että ilmoitin. Ekoissa treeneissä luotto koiraan ei ollut ihan balanssissa ja kerran se karkasi moikkaamaan Optiota kun se juuri aiemmin pyrki tutustuun Plättään ja estin sen. Kuningatar kävi sitten ite tekemässä tuttavuutta pikaisesti. Hankaluutta aiheutti nurmialueella olevat harjoitukset. Siinä kun on sellainen kuonomagneetti joka vetää beaglen turpaa alas. Puomi meni vauhdilla mutta hypyillä ei oikein joudettu keskittyyn. Ite harjoitus (aakkosten valkoisen pompulat) meni sen verran hyvin että siihen oli hyvä päättää harkka. Vain vitoshypyltä kääntymistä kerrattiin pariin otteeseen jotta saatiin sujuvaksi.

Kuva

30.5. kesän ekat vepeilyt

Hiekkakuopalla Paavo heitti talviturkkinsa vepen merkeissä. Intoa oli niin että pannu vihelsi vuoroa ootellessa, tätä ei viime kesänä vielä tapahtunu. Veneestä hypyn meinasi suorittaa liian aikasin kun juttelin Minnalle veneeseen ja sanoin "niin joo" tai jotain sinne päin. Onneksi apuohjaaja oli valppaana estämään. Sitten vienti, tuo meidän ryyni. Damiin tarttuu mutta jumiutuminen tapahtuu kun pitäisi uimaan alkaa. Eka kerralla tosin lähti reippaasti jo uimaankin mutta kääntyi sitten kesken kaiken rantaan. Minna sai melko paljon houkutella että sai Papun veneen luokse. Palkaksi makupalapurkin heitto. Tän liikken kun sais varmaksi. No, täytyy kattoa päästäänkö me mihinkään kokeeseen edes kun Kemin kokeet sattuu olemaan Oulun näyttelyiden aikaan...

3.6. Agility

Plättä treenasi taas. Tällä kertaa koira tuntui olevan enemmän kuulolla kuin viime kerralla. Vain kerran se karkas, ja silloin syynä oli pienenpieni makkaranpala joka joltain oli tippunut. Ja kun treenin aiheena on takaaleikkaukset niin vaikeitahan ne meille oli. Plättä kääntyy esteellä hyvin oikeelle muttei vasemmalle. Tule apuun ruokakuppi ja homma toimii. Koira viis veisaa mistä mä silloin menen kun ruokakuppi on apuna. Eikä väliä onko siellä jotain vaiko eikö. Jos jotain on, se syödään, jos ei, niin kuppia käytetään kosketusalustana. Muutaman ratapätkä väännön jälkeen sain kelposuorituksen itseltäni aikaseksi joten ehkä opin ehkä en.

Torstaina sain tietää että Plättä on päässyt mukaan dreeverien mejämestaruuskokeseen! Hurraa! Tosin pieni pelko perstaskussa on, nimittäin Ruska juoksee, Jutta juoksee ja Plättähän ois pitäny jo juosta mutta odotuttaa edelleen...