Maanantaina treenattiin Tiinan kans. Otin silloin aiheeksi eri seisomisliikkeet. Liikkeestä seisominen oikein nappi suorituksia, tosin pari kertaa meinasi palatessani liikkua. Otin pysähdykset myös idioottirinkimäisesti kiertäen. Näissä meinasi olla myös liikkumavaraa. Luoksetulon pysäytys vaati tuplakäskytyksen. En oikein tiiä kumpaa käskyä käyttäsin, kun suullisella aletaan hiipimään ja käsimerkillä pysähdytään jos pysähdytään (monesti ei). Kauko-ohjausten istu-seiso ja maahan-seiso hommat sujui myös. Loppuun vielä ruutuun lähetystä. Aluksi kiersi vasemman kautta ruutuun ja jäi aika reunaan. Muutaman korjauksen jälkeen meni jo paremmin. Ja jos lähetys kauempaa Papu jäi aika etulaitaan.

Torstaina oli ohjatut treenit. Aloitettiin paikalla ololla jossa jokainen koira laitettiin yksitellen maahan. Kaikki pysyi hyvin, tosin jännäsin nostaako Papun pyörivä ropellihäntä koiraa ylös. Seuraavaksi oikeelle käännöksiä. Liikkeessä käännökset hyviä. Samoin pysähdyksissä. Sivuttais siirtymissä vielä vähän hakusalla, mut perusasentoon tuli aina vaikkakin ihmetellen. Juostessa käännökset väljiä kuten se seuraamisosuuskin. Unohdin laittaa "tokokengät" eli nutukkaat treeneihin. Niillä kun ei varpaille tallomiset haittaa. Jos aiemmin olen pähkäillyt Papun huonoa seuraamista niin nyt se on hyvää. On suorastaan ilo treenata seuraamisjuttuja kun homma toimii. Mitäs me muuta otettiin? Ohjattua noutoa ainakin. Vain pari kertaa Papu yritti hakea keskikapulan, mutta nekin johtui lähinnä siitä että jätin koiran vinoon "merkille". Muutenhan tää on tuttua nome-treeneistä.

Perjantaina taas kimppatreenit Friikun kans. Otettiin paikalla olo ja Papulle homma istuen. Ei moitteita. Liikkeestä istumiset onnistui myös. Tunnarin alkukäännöstä väännettiin. Papu ei millään tajunnut että sen kuuluu vain istua ja mun kääntyä. Kun lopulta vaihdoin käskyksi paikka, pysyi koira paikallaan. Sitten piti vielä ottaa kivaa ohjattua. Ehkä ennemmin pitäs keskittyä tunnariin joka tuottaa pään vaivaa, mut ohjattu on vaa nii kivaa... Treenin jälkeen terve-jengi pääsi kaupunki lenkille. Ehkä pitäs käydä useammin, rantabulevardi kierroksella nimittäin muristiin hoijakalle ja kekkoselle.