Papulle toinen kerta sisätreenissä. Koira oli ihan eri meiningillä ku viimeksi, mikähä lie sillo ollu. Ekaksi otettiin paikallaolot. Istumisessa Papu nousi seisomaan melko pian piiloon mentyäni. Uudella yrityksellä istui, tosin häntä heilutti taas koko koiraa. Lyhyellä ajalla tehtiin. Seuraavaksi paikalla olo maaten. Tässä ei mitään kummaa. Tosin maahanmeno käskyn sanottuani meni tovi ennen kuin meni maahan kun katteli Jeppeä.

Luoksetulon maahanmenoa otettiin minkä sisätilat salli. Jätin Papun seisomaan ja kutsuttuani se lähti laukalla ja vähän luistatteli ennen ku selvis maahan. Huippua! Piti ihan ottaa toisen kerran ja sama homma. Papu tuli niin reippaasti ettei päässyt siinä vauhdissa heti maahan. Loppuun vielä läpijuoksu tule-liki -käskyillä.

Kauko-ohjauksessa näkyi taas pitkällä välimatkalla vähän liikkumista sivusuunnassa ja seisomisesta-istumaan mennessä liikkuu hieman eteenpäin, ottaen kuitenki jossain vaiheessa matkan takas päin. Palaamme edelleen siis läheltä treeniin.

Jepen tehdessä kaukoja otin Papulla hyppynoutoa matalalla esteellä, jättämällä sen kapula suussa esteen taakse ja kutsumalla. Ei onkkelmaa. Kokeilin vielä koko homman niin että kävin viemässä kapulan ja toimi sekin.

Tunnari aiheuttaa meille nyt päänvaivaa. Tulipa nähtyä että Papu hakee vain tunnarikapulan mallista, hajulla ei väliä. Kokeiltii eri versioita ja aina tuli vaan eka kohdalle sattunu, parhaillaan kaks. Väärän tuontiin en reagoinut vaan Katri otti pois ennen palautusta. Sekin tuli ilmi että koira lähtee huomattavasti rauhallisemmin liikkeelle jos joku muu vie oman kapulan kuin minä itse, eli kierrokset nousee yksin odottelusta. Jepen tehdessä tunnaria piilottelin Papulle tunnarikapulaa niin että joutui käyttämään nokkaansa. Kapula näkösällä mutta pystyasennossa teetti työtä, samoin se että kapula ei ollutkaan lattian tasolla vaan hiukan korkeemmalla. Tätä nyt kerrataan ennen ku palataan siihen mihin asti ollaan päästy.

Kaiken kaikkiaan oon treeniin tyytyväinen, viikon totaalitauko ja koiran motivaatio on entistä korkeemmalla. Mua ei haittaa vaikka suoritukset menis päin prinkkalaa jos ne vaan menee liian ilosen koiran takia. Papu ja Reiska ovatki tällä hetkellä ainoat käytökoirat kun muut likat juoksevat, ehkä meillä onkin matollinen joulu tiedossa.

Miksi tässä taas fontti vaihtuu kesken kaiken? Miten sen saapi muutettua? GRR!