Jälleen yllätysten reissu, nyt vain sanan toisessa merkityksessä kuin eilinen Vaasan näyttely. Matka aikataulu suunniteltiin niin, että olemme perillä hyvissä ajoin ja ehditään ruokkia Kalle ennen beaglekehää. Ohjeiden mukaan käännyimme Aavasaksa-Rovaniemi tielle jota reilu 20km ajettuamme totesimme että ei voi olla oikea tie. Soitto näyttelypaikalle ja täyskäännös ympäri. Aavasaksa-Rovaniemi tielle piti kyllä kääntyä mutta vasta parikymmentä kilsaa etempää. Tällaisen lenkin oli muutkin tehnyt. Oikea tie löytyi ja kun sitten siltä käännyttiin näyttelypaikalle johtavalle "metsätielle" sanoin Jounille että mua ei enää yllätä täällä mikään. Tietä nimittäin tuskin oli aurattu koko talvena, vain tätä tapahtumaa varten ja se oli sitten sellaisella sohjolla ja vedellä että maastoauto ois pitäny olla (kehänlaidalla jotku puhuivatkin että olivat jääneet simme kiinni). Parkkimiehet yrittivät saada meidät jättämään auton kauas, mutta Kalleen ja vaunuihin vedoten pääsimme mahdollisimman lähelle. Ei kyllä juurikaan hyödyttänyt, sillä ne menopelit ei meinannut kulkea mitenkäänpäin siinä sohjossa. Näyttelyluettelot olivat jo tietysti loppuneet joten kirjasin koirien nimet vain paperille. Koska ennakoitu ruoka-aika meni ylimääräiseen mutkaan, joutui Kalle olemaan nälässä, sillä kehä alkoi heti kun pääsimme paikalle. Kehä sitten olikin lätäköitä ja jäätikköä jota oli hiekotettu, joten ei siellä koira eikä esittäjä voinut liikkua kovin kummoisesti.

Plätän luokassa oli toinenkin narttu. Tuomari tykkäsi kovasti Plätästä, mutta koska se edelleenkin on keskeneräinen se sai EH:n. Ja kun koira oli kuitenkin niin lupaava se voitti luokkansa. Ulla-Pulla esiintyi jälleen iloisesti, liikkui mielestäni tosi hyvin lätäköihin nähden (Juttahan on vesikauhuinen joka ei lähde uloskaan sateella). Pullalle myös EH ja ainoana vetskunarttuna voitti luokkansa.

Kehän jälkeen Kallekin sai ruokaa, me syötiin elämämme ensimmäistä kertaa kuivalihakeittoa. Kotimatkalla vielä eksyttiin mutta ei onneksi pahasti. Tämä oli vissiin niitä elämysmatkoja.

Tässä vielä arvostelut:

"Kovin kevyt. Mittasuhteiltaan hyvä. Pään tyyppi oikea. Hyvät korvat ja purenta. Rintakehä vielä kovin kevyt. Erinomainen olkavarren pituus. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvät käpälät. Liikkuu pitkin askelin."

"10v hyvin rakentunut ja hyvin liikkuva. Oikealinjainen pää. Ulkonevat silmät. Hyvä rintakehä, raajaluusto ja kulmaukset. Hieman litteät tassut. Hyvä häntä. Liikkuu hyvällä askelpituudella, leveästi ja löysin kyynärpäin edestä."

             520862.jpg