Reiska aloitti kisakauden lauantaina. Ohjaajan lisenssihän on jo alkuvuodesta maksettu joten aika hankkia sille vastinetta ennen ku tulee uus maksuun. Oikeen lupaava kisoihin valmistelut: yli 2 viikkoa ilman treeniä, ohjaaja räkätaudissa ja kisa-aamuna auton keula suuntasi kohti Oulua EJP-tyylillä. Vain reilu viis minsaa myöhästyin aikataulusta. Ei paha ollenkaa.

Eka rata tuntu simppeliltä paria kohtaa lukuun ottamatta, tosin rataan tutustumisessa ei ollu mitään tietoa millanen agilitykoira mulla mahtaa olla. Reiskahan on vähän hidas käynnistyyn, ainaki ollu. Jätin ekan hypyn taakse ja heti päästyäni hypyn toiselle puolen kutsuin. Koira vasta katteli sinä vaiheessa ketä yleisön joukoissa on joten lähtö tuli hiukka yllätyksenä ja niipä eka rima tippu. Neljäntenä esteenä oli putki jonne sisäänmeno kauimmaisesta päästä. Suunnitelmissa oli tehdä valssi putken suun kohdalla, koira kuitenki meni putkeen ja mä valssasin siellä sitte itekseni ihmetellen missä se partneri on. Seuraavan kerran kadotin pikkukoirani kun päätin leikata A-esteellä koiran alastulon edestä toiselle puolen ennen muuria. Vähän olin hitaanlainen, Reiska kuitenki korjas ite hienosti oikeelle esteelle. Muuten loppurata meni upeasti, koiralta. Oman suorituksen kohdalla ei voi kuin päätä puistella, koiran ansiosta tuli voitto.

Toiselle radalle minäkin olin jo herännyt ja ottanu aivot käyttöön. Taas upea suoritus Reiskalta, vain puomin alastulossa vedätin vauhdilla ja niinpä kontaktivirhe. Suoritusten plussat: Reiska osas pujotella, jopa niin nopeesti että mietin kuka sen on opettanu (se myös toisella radalla tuli niin lujaa aloitukseen että en uskonut sen taipuvan kolmanteen väliin) ja vauhtia on tullut huimasti lisää (koira laihtunu?). Ite pitäs muistaa että lähdössä ei kutsu koiraa jos se ei kato oikeeseen suuntaan, pitkillä suorilla puomin alastulolla ei vedätetä ja treeneissä pitäs käydä useammin jotta tuntuma koiran ohjaamiseen ei unohdu, Reiska osaa ehkä vaikeempia juttuja ku mä luulenkaan.

Reiska siis voitti molemmat startit, A-radan tulos 5/aika -7.18, B-radan tulos 5/ aika -10.28. Palkinnoksi saatiin/otettiin kisalahjakortit joten tulemme kisamaan vielä. Päivän viimeinen kisa oli joukkue rata, sitä ennen kulutettiin aikaa eri tavoin. Reiska lähti Raahen mideistä toisena. Jälleen radalta yks virhe, tällä kertaa pujottelun puolivälissä. Muistikuvaa ei ole mikä sotki suorituksen, hetken haettiin oikeeta väliä että päästiin jatkamaan, muuten taas loistava rata. Harmittavasti joukkueelle ei saatu tulosta.

Kotimatkalla mietin kuinka Reiskan nollat taas oli meille suorastaan tarjottimella tarjolla. Oonkohan mää vasten tietoisuuttani päättäny että Reiskan kisaura ei saa loppua? Mähän oon luvannut että Repekka pääsee eläkkeelle kun se nousee kakkosiin. Niitä nollasuorituksia on ollu tyrkyllä ennenki mutta mä oon aina ne lahjakkaasti saanu torjuttua. Täytyskö mun nostaa tavoitetta että jos kolmosiin joskus päästään (sula mahdottomuus) Reino pääsee eläkkeelle?

Linkeissä Anne Saviojan radat: