Sunnuntai-iltana Kalle tippui pinnasängyn laidan yli. En nähnyt tapausta mutta sen verran kovan kuulosesti tippui ja itku oli myös suuri, että luultavasti päälleen tuli alas:( Nukkumaan ei suostunut enään omaan sänkyyn joten laitoin patjat Kallen huoneen lattialle. Nukkumaan asettui vasta yöllä yhden aikaan ja minä jouduin herämään tunnin välein kokeilemaan että lapsi reagoi kosketukseen (en raskinut herättää). Oltiin hieman väsyneitä aamulla, onneksi oli vapaapäivä... Onneksi mitään ei tainnut tulla Kallelle vaan selvittiin säikähdyksellä. Jouni tekikin korotuslaidan pinnasänkyyn kun tuli reissusta kotiin.

Mejämetsään päästiin vasta yhdeksän jälkeen. Matkalla juoksi ensin etupuolella fasaani ja siitä mistä jälki alkoi, lähti vielä metsokin, joten Plätän kierrosmittari oli punaisella ennen jäljelle pääsyä. Niinpä sillä lyhyellä ekaosuudella ei ollut mejää muutakuin se jälki siellä metsässä. Ennen ekaa kulmamakausta ollut katko meni siihen että sain koiran pidettyä edes narun nokassa kulkemassa etupuolellani. Kulmalta otettiin uusi aloitus. Toinen osuus oli sivu tuulessa, se menikin jo paremmin, vain yksi lyhyt sivupisto jolta palautin koiran jäljelle. Katko ennen makausta tarkasti ja nyt makaus merkattiin hyvin. Kolmas osuus oli myötätuuleen jolloin sain jarrutella vauhtia, jäljesti kuitenkin tarkasti jäljen päällä. Katko hyvin, makaus taas merkattiin kiireellä ja jatkoi suoraan. Palasi kuitenkin itse kaartaen neljännelle osuudelle. Ennen loppumakausta kaartoi Kallen vaunuja kohti joten otin lopun uudestaan. Broikut syötiin mutta hiiren sain tse kantaa (sehän oli jo tapettu joten ei siitä mitään iloa).

Plätälle pitää eka osuus olla piiiitkä ja tapahtumaton jotta saa purkaa energiansa, vasta toiselta osuudelta aloittaa homman. Makaukset merkkasi mielestäni paremmin kun olivat katkon päässä. Ennen loppukaatoa ei saa mennä autoja eikä Kalle olla häiriönä, eli keskittyminen herpaantuu heti ja tekeminen unohtuu kun jotain muuta kiinnostavaa on tiedossa. Seuraavalla kerralla kokeillaan katkoa sivusuunnassa ennen makausta.

OSN:n kokeisiin otetaan tänä vuonna vain yksi koira per talous, joten meidän otukset joutuvat vuorottelemaan kokeissa. Kovin montaa koetta ei siis käydä vuodessa:(