En tiiä mihin Papu luuli pääsevänsä mutta volisi autossa jo kun vein Helkan pikkumummulle hoitoon. Sama volina kuului kun päästiin maneesin pihaan. Reino pääsi kuitenkin ensin puikkoihin. Jälleen kolme hyvää harjoitusta ja lisäksi pujottelu oli käytössä. Omatoimitreeninä hyppyä ja puomia. Tein alastuloon eri variaatioita jotta näen milloin hyppää kontaktin yli ja milloin ei. Ei se Reiska tahallaan hyppää, silllä ei vain askelmerkit aina riitä alas asti. Kokeilinpa sitten makkaraa kontaktille. Koiralla oli kaasu pohjassa koko ajan, hyvä että sain sen hypyn yli ja sitten puomille sellaisella vaudilla että alta pois. Tätä se teki jopa niin että kun tuli vinosti puomille, vauhtia oli sen verran paljon että ois yli menny mutta jäi miehisistä jutuista kiinni puomin reunaan. Makkaralla saa näemmä vauhtia, mutta liika on liikaa.

Ohjatussa harjoituksessa aiheena oli takaaleikkaukset. Näähän on Reiskalle ollu vaikeita, se kun ei irtoa eikä sillä sitä vauhtiakaan ole niin paljoa että jäisin jälkeen. Mutta näemmä vauhtia saa harjoituksella, ihmettelinkin että onko mulla edes oma koira kun se meni niin lujaa. Eka takaaleikkaus tuli ennen Aata. Hiukan koira ihmetteli minne katosin ja vauhti meinas hiipua ylöskiipiämisessä. Toinen takaaleikkaus putkelle ei ongelmia. Sitten kuvittelin että Aan jälkeen hypylle olen koiraa edellä eikä takaaleikkaus onnistu. Mitäs vielä, hyvin onnistu tosin ongelmapaikka oli sama mutta eri suunnalta tultaessa. Keinulle Reiska tuli lujaa! Juoksi puoliväliin ja liukui alastulon, liekö vahinko kun toisella kertaa tuli jo hitaammin, hyvä niin kun keinu ei ole ihan priimakunnossa. Tän jälkeen tuli se ongelmapaikka. Suunnitelma oli että leikkaan takaa koiran hypätessä toiseksi viimeisen hypyn ja koira kääntyy kauimmaisen siivekkeen takaa. Olin niin paljon eellä ettei takaaleikkaus onnitustunut ja eka kierroksella olin sitte ihan väärässä paikassa muutenkin. Ja kun oma eteneminen ei onnistunut yks yhteen niin se takaaleikkauksen sai tässä kohtaa unohtaa ja jouduin pyöräyttään koiran itteeni päin siivekkeen ympäri. Tiina oli katsellu että Reiska hyppää aan alastulon melko korkeelta. Himskatti, pitääkö mun alkaa sitäkin varmisteleen! Saattoi loikat kyllä johtua siitä hurjasta vauhdistakin mikä koirasta eilen löytyi, mutta kuitenkin.

Viimeisenä harkkana tehtiin vielä omatoimi treeni jossa etenemissuoralla kolme hyppyä pitkillä väleillä. Tää oli se piste iin päälle hyvin onnistuneelle treenille. Reiskan kanshan on tehty ruokakupilla yks-kaks-kolme-mene -harjoitusta tarkoituksena saada lähdöstä asti formulavauhtia. Makkara alustalle suoranpäähän ja eteen lähetyksenä hypyt, lisäksi vielä kutsuna takas. Lähdössä Reiska suorastaan suti joten laskuoppi on menny perille. Nyt sai tuulettaa, JEE!

Papu otti yhtä hyppyä kahdeksikkona ja lisäksi kokeiltiin pujottelua. 12 keppiä on liikaa, kuuteen riitti älykkyys. Entä se tokottelu? Kertoo varmaan kaiken kun sanoo että iloinen mieli korvaa puuttuvan osaamisen. Ja palkkauksessa ei saatu makkaraa kiinni kun koira oli tän näkönen: confused0005.gif