Oulun näyttelyt on tunnettuja mitä erillaisista keleistä. Joskus ois pitänyt olla koirien boxille lautta laineille ja joskus keli on ollut kuuma kuin siellä alakerrassa. Tänä vuonna koettiin ne molemmat. Olin lupautunut töihin palkintotoimistolle molempina päivinä ja mikäs siinä kun seura on yhtä loistavaa kuin palkintojen kimallus.Silti ilmoitin pari omaakin kehään kun kerran lähinäyttely. Ruska ilmaiseksi kun pääsee ja Poppanen sertinkerääjäksi ;)

Beaglejä oli taas mukavat määrät, 18 ja 20. Ja kerrankin uusia kisakumppaneita mukana. Lauantaina beaglet arvosteli Jari Fors. Tiina lupautui jälleen apukädeksi eli kirjuriksi, koiraparkiksi ja sateenvarjon pitelijäksi sekä mahdollisesti kehässä juoksijaksi. Junnunarttuja oli kaikkiaan kuus joista kolmelle ERI. Poppis voitti kilpailuluokan ja sai SA:n. Ruska oli ainoana veteraanina ja sai myös ERI:n muttei SA:ta joten Tiinan oli tyytyminen kehänlaidalta seurailuun. Ruska oli silti ROP-veteraani. Poppasella oli kova vastus PN-luokassa ja se sijoittuikin sitten porukan nuorimpana neljänneksi viidestä koirasta. Ekaksi tuli Emäntä-beagle joka oli loppujen lopuksi koko näyttelyn BIS2. Toiseksi tulleelle serti ja varacacib joka muuttuu cacibiksi. Pops sai varasertin ja oli rodun ROP-juniori.

Iltapäivä menikin vesisadetta pidellen palkintoteltassa kiiltävää jakaessa. Tuo on kiva työpiste sillä siellä asioi pääasiassa iloisia ihimisiä. Toki kysymyksiä tulee laidasta laitaan ja muutama potilas vieraili myös saamassa ensiapua. Kovasti kummasteltiin ihmisiä jotka vesisateesta huolimatta olisivat halunneet jossain föönata  koiraansa. Isojen kehien alkaessa osallistuin sen järjestämiseen ja sitten siirryin Poppasen kanssa päivän BIS-juniorin valintakehään. Siellä seistessäni sateessa koiran kanssa märissä lenkkareissa tulin ajatelleeksi että on kyllä vähäjärkistä hommaa. Koiria oli 80kpl tietämillä joista 4 sijoitetaan! Pienimmät koirat olivat sylissä, osalla oli sateenvarjon pitelijä kuin formuloissa konsanaan, tuomari käveli muutaman kerran ohi huomaamatta edes pientä beagleä. No saatiin me puoli kierrosta juosta ja mennä sen jälkeen juosta teltalle kuivaan boxiin. Päätin etä Ruskan kanssa sinne vetskukehään ei edes lähetä.

Sunnuntaina kisakumppanit oli osittain vaihtuneet. Tuomarina Kauno Määttä jonka arvostelutyylistä pidän, koira tutkitaan tarkkaan ja sen hyvät ja huonot puolet huomataan joten arvostelu on juuri siitä koirasta vaikka kirjallisena ei kaikkea sitä tulekaan mitä yleisölle kerrottiin. Ruskan hampaita tutki tarkkaan ja kummasteli niiden hienoa kuntoa. Poppiksen luokassa oli mukana 4 muuta, yhden ollessa poissa. Taas saatiin erinomainen ja luokka voitto SA:lla. Myös Rusakko sai veteraaneissa ERI:n SA:lla joten Tiia joutui kehänlaidalta apukädeksi Ruskalle. SA:n saaneita oli vain neljä joten Ruska odotetusti neljäs. Poppanen kisasi tiukan kisan edellisen päivän Emännälle sijoittuen lopulta kippurahännän vuoksi toiseksi. Olin silti onneni kukkuloilla! Kovassa seurassa Pops sai sertin ja olisi saanut myös sen varacacibin joka ois sittemmin cacibiksi muuttunut mutta ikä ei riitä, vielä. Ihan mahti päivä kun jälleen meidän koirat oli sekä Rop-juniori sekä Rop-veteraani. Saatte arvata osallistuivatko ne iltapäivän isoihin kehiin siinä 80 koiran joukossa? Iso kiitos Tiialle ja Tiinalle apukätenä olosta.

Poppasen arvostelu lauantailta: Erinomainen tyyppi & mittasuhteet. Kaunis pää ja korvat. Kauttaaltaan hyvä runko ja raajat. Häntä kaartuu selälle hieman liikaa. Erinomainen karva ja väri. Liikkuu hyvin. Luonne oikea. 37cm. JUN ERI1 SA PN4 varaserti ROP-juniori. TUOM: J. Fors.

Ruskan arvostelu lauantailta: 10-vuotias veteraani, joka on erittäin hyvin kuntonsa ja ryhtinsä säilyttänyt. Siro oikean muotoinen pää. Hyvät korvat. Hyvä runko ja raajat, samoin karva ja väri. Liikkuu hyvin, luonne oikea. 35cm. VET ERI1 ROP-veteraani TUOM: J. Fors

Poppasen arvostelu sunnuntailta: Todella kevyesti liikkuva. Kaunis pää ja korvat. Kuiva, jäntevä kokonaisuus, hyvä lantio. Kaartuva häntä. Hyvät tiiviit raajat- Väri, karva, luonne oikea. 37cm. JUN ERI1 SA PN2 serti ROP-juniori TUOM: K. Määttä

Ruskan arvostelu sunnuntailta: Kevyesti liikkuva. Kaunis pää. Hyvät korvat, kuiva kaula. Tiivis jäntevä runko. Hyvät mittasuhteet. Hyvät jäntevät raajat. Hyvä karva, väri, luonne. 34cm. VET ERI1 SA PN4 ROP-veteraani TUOM: K. Määttä