Jännittävän pakkasmittarin seuranta päivän jälkeen päästiin kuin päästiinkin suuntaamaan kohti Tuposta. Treeneissä oli aiheina kontaktit ja jälleen tehtiin pentukurssin treenejäkin. Ne ne vasta vaikeita on tai sitte koirat (ja ohjaajat) on yli-ikäisiä. Otettiin pelkkiä alastuloja pumpereitten avustuksella niin että ohjaaja ei ole kontaktilla näyttämässä. Meidän ryhmässä kun on kaikilla juoksukontaktit. Plätälle piti palkka heittää etukäteen eteenpäin mutta kiltisti juoksi alastulon loppuun ilman loikkia.

Sitten tehtiin puomia ja aata niin että niiden ali meni putki. Koira piti kääntää pois päin kontaktilta putkeen eli tehdään "takaaleikkaus" kontaktilla. Puomilla Plättä teki täyskäännöksen kontaktilla, sillä ei meinannu millään mennä jakeluun että sinne putkeen pitäs mennä. Tosin ehdin todeta harjoitukseen tutustuessa että Plättä hyppää varmaan putken päälle, niin ei kyllä käynyt kertaakaan. Puomilla ei onnistunut mun jätättäytyminen alastulolla, A:lla sen sijaan se onnistui. Jostain syystä Plätälle A&putki-harjoitus oli helpompi.

Sitten tehtiin neljän esteen harjoitus. U-putkelta aalle josta putkeen mikä oli siellä alla ja takaisin U-putkeen. A-este ohjattiin seinän puolelta (ei päässyt  putken takia harjaa pitemmälle). Plättä sai tehdä homman vain kerran sillä se oli ainoa joka onnistu heti ekalla kääntymään altatulevasta putkesta oikeaan suuntaan. Muut koiran kaarsi ekaksi väärälle päin, liekö niillä menny vähän suuntavasito sekasin.

Pitemmässä kurvailussa oli ensin vauhtisuora (aita-rengas-aita-muuri) sitten aan alla olevaan putkeen (olin varma että tässä menee mieluummin A-esteelle), aita, aita takaakieräen ja aita. Tässäkin oli hyvä harjoitella sitä lähtöön jäämistä. Eka vedätin liikaa ja Plättä tuli renkaan kehikosta. Uusinnassa meni hyvin ja koira irtosi sinne putkeen niin että mulla tuli kiire vedättää sitä eteenpäin. Takaahypyllekin tehtiin tiukka kurvi. Mikä ihme Plättään on tullut, putkihulluus? Mut tykkään tommosesta meiningistä, oppis vaan itekki tajuamaan että se osaa.