Ensin aioin äänestää jaloilla kalliita ilmottautumismaksuja Tornioon mutta sitten kaverit sai houkuteltua mukaan. Päätin kuitenkin että vain yhden kanssa matkaan. Aamulla Marika poimi minut ja Poppasen kyytiin ja ajettiin Jossulle josta jatkettiin tilavalla kyydillä kohti pohjoista. Matkalla vielä yksi koira ja yksi ihminen kyytiin joten kaikkiaan meitä oli 7 nelijalkaista ja 4 kaksijalkaista.

Nyttelypaikalla oli eka vuorossa Konna-mali joka keräs VSPveteraani ja VSP pystit koiratytöille tuliaisiksi. Sitten Jossun corgit pyörähti kukin vuorollaan. Isoin Jytky oli Pian Jola joka sai kolmannen sertinsä tullen valioksi. Ja tuo koirahan on vasta 11.5 vuotias. Pääsin tuoreen muotovalion kanssa pyörähtämään kehässäkin kun Esko ja Jola kisas keskenään parhaan veteraanin pystistä sekä Big-Wood´s kasvattajaryhmässä. Jola oli kyllä mitä helpoin esitettävä (liekö tokovaliotittelillä mitään vaikutusta), tuijotuskisassa se ois kevyesti päihittäny kenet tahansa nyrkkeilijän.

Beaglejä oli näyttelyssä 11kpl, kaksi urosta ja 9 narttua. Uroksista kumpikaan ei saanut SA:ta. Poppiksen luokassa viidestä koirasta kaksi sai ERI:n ja vain Poppanen SA:n. Myöskään avoimen luokan nartuille ei jaettu SA:ta joten Pöppönen oli ainoa ja sai näin ollen sertin ja oli myös ROP. Ihana Poppanen! Arvostelu oli kirjoitettu juuri sillain kuten kehäsihteerikurssilla oli sanottu miten EI SAA kirjoittaa. Kovin montaa kokonaista sanaa siinä ei nimittäin ollu. Tässä kuitenkin täydennettynä.

Poppiksen arvostelu: Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikea linjainen nartun pää, aavistuksen pienet silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Niukka eturinta. Melko lyhyt olkavarsi. Oikean mallinen rintakehä. Hieman jyrkkä lantio. OK takakulmaukset. Oikea askel pituus. Vispaa hieman edestä. NUO ERI1 SA serti ROP tuom. Leni Finne

Isoissa kehissä kyytiin saatiin vielä Jossulle veteraanien BIS4 ja kasvattajaryhmien BIS4 palkinnot. Onneksi oli iso auto. Onnea vielä Jossulle ja Marikalle ja kiitokset matkaseurasta myös Maijulle. Tällä sakilla reissatessa tulee kehitettyä niitä hyviä ideoita ja niin niitä oli nytkin. Aika näyttää miten ideoiden tulee käymään.

Päivän paras uutinen oli kuitenkin se että Petu (Pak. Pirkkapekka) osallistui akkainjahtiin rusakonpyyntiin. Petu oli siellä päässyt tuoreille jäljille, saanut ajon ja rusakko oli lopulta saatu nurinkin. Sitkeästi koira oli lumimäärästä huolimatta mennyt ja ajanut. Millään ei olisi halunnut vuoroaan lopettaa. Hyvä Petu! Nyt on koiralla kesälomaksi muisteltavaa, syksyllä sitten samaan malliin.

Tornion näyttelyn jälkeen oli ainakin yksi koira sairastunut kennelyskään. Saanut tartunnan jo aiemmin, mutta ollut kantaja näyttelyssä. Omat koirat on nyt tarkkailussa tuon ikävän taudin varalta.